«Η Ελλάδα σώθηκε – αλλά μόνο προσωρινά». Με αυτόν τον τίτλο αποτιμά τη χθεσινή καταρχήν συμφωνία η ηλεκτρονική έκδοση της οικονομικής εφημερίδας Handelsblatt. Όπως σημειώνει, «οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης κέρδισαν χρόνο τεσσάρων μηνών. Ωστόσο, δεν διευθέτησαν την διαμάχη για το χρέος με την Ελλάδα. (…) Η ευρωζώνη τράβηξε το χειρόφρενο και απέτρεψε έτσι την τελευταία στιγμή τη σφοδρότατη σύγκρουση».

«Η Ελλάδα και η υπόλοιπη ευρωζώνη έμοιαζαν τις προηγούμενες εβδομάδες με δύο τρένα που κατευθύνονταν με ταχύτητα το ένα πάνω στο άλλο. Ενδεχόμενη μετωπική σύγκρουση θα είχε συνθλίψει την Ελλάδα», σχολιάζει η εφημερίδα, σύμφωνα με τη Deutsche Welle επισημαίνοντας ότι ενδεχόμενη επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή θα συνιστούσε «οικονομική και ανθρωπιστική καταστροφή» για τη χώρα.

Πάντως, όπως υπογραμμίζει σε άλλη ανάρτησή της η ιστοσελίδα της Handelsblatt, «ακολουθεί αμέσως η επόμενη προθεσμία» για την Ελλάδα, υπενθυμίζοντας ότι η Αθήνα θα πρέπει να καταθέσει μέχρι τη Δευτέρα στους εταίρους της τη λίστα των μεταρρυθμίσεων που σκοπεύει να εφαρμόσει στο διάστημα της τετράμηνης παράτασης που έχει λάβει.