Τέλος στη συνεδρίαση του Eurogroup έβαλε ο Γερούν Ντάισελμπλούμ όταν έγινε σαφές ότι οι συζητήσεις δεν οδηγούν πουθενά, όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο επισημαίνει ότι οι συνομιλίες έληξαν απότομα όταν η Αθήνα αρνήθηκε το αίτημα να συνεχιστεί το πρόγραμμα λιτότητας της προηγούμενης κυβέρνησης προκειμένου να συνεχιστεί η οικονομική στήριξη.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό δημοσίευμα, γίνεται προσπάθεια να συμφωνηθεί ένα πρόγραμμα οικονομικής υποστήριξης ώστε η Ελλάδα να μπορεί να ανταπεξέλθει μετά το τέλος του μήνα, όποτε και λήγει το τρέχον πρόγραμμα. Χωρίς συμφωνία, η Ελλάδα μπορεί να ξεμείνει από ρευστότητα στο τέλος του Μήνα, «αναγκάζοντας τον Τσίπρα να σκεφτεί την εγκατάλειψη των υποσχέσεών του στους ψηφοφόρους ή ακόμη να φύγει από το ενιαίο νόμισμα», υπογραμμίζει το Bloomberg.

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων της ΕΕ, Πιέρ Μοσκοβισί, είχε συντάξει μια ανακοίνωση πριν τη συνάντηση που η Ελλάδα ήταν έτοιμη να υπογράψει, όπως δήλωσε ο Γιάννης Βαρουφάκης μετά το Eurogroup. Ωστόσο, όπως σημειώνει το Bloomberg, κατά τη συνάντηση των υπ. Οικονομικών, ο Ντάισελμπλούμ έφερε ένα κείμενο διαφορετικό που η Ελλάδα δεν μπορούσε να αποδεχτεί.