Τη διατήρηση του συνόλου των θέσεων εργασίας με τις σημερινές αμοιβές συμφώνησαν σήμερα η εταιρεία και οι εκπρόσωποι των εργαζομένων κατά τη διάρκεια τριμερούς συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εργασίας, μετά από πρωτοβουλία του υπουργείου.

Από την πλευρά του υπουργείου, τονίσθηκε ιδιαίτερα η αναγκαιότητα της συλλογικής εκπροσώπησης των εργαζομένων στην οποιαδήποτε συζήτηση για αποφάσεις που σχετίζονται με μεταβολές στις εργασιακές σχέσεις και τους μισθούς.

Με δεδομένο ότι στο κοντινό μέλλον, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προτίθεται να επαναφέρει σε ισχύ το θεσμικό πλαίσιο των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, ζήτησε από τους εκπροσώπους της εταιρίας την άρση της απόφασης για μισθολογικές μειώσεις μέσω ατομικών συμβάσεων. Επίσης, τόνισε την ανάγκη διασφάλισης των θέσεων εργασίας στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, «η συγκεκριμένη παρέμβαση αντανακλά τις προθέσεις της νέας πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, για ακύρωση των μέτρων που απαξίωσαν και περιόρισαν δραστικά το δικαίωμα των συνδικαλιστικών οργανώσεων των εργαζομένων για συλλογική διαπραγμάτευση των όρων εργασίας και αμοιβής».