Η Ελλάδα δεν θα δεχτεί την προγραμματισμένη επιστροφή της τρόικας στη χώρα, καθώς η χώρα απορρίπτει το πρόγραμμα βοήθειας, όπως μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο κυβερνητική πηγή.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια πηγή που επικαλείται το διεθνές πρακτορείο, η νέα κυβέρνηση δεν έχει πρόθεση να εξασφαλίσει την επιμήκυνση του προγράμματος βοήθειας, το οποίο λήγει στις 28 Φεβρουαρίου.

Αξιωματούχοι της Ευρωζώνης έχουν δηλώσει ότι η Ελλάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα χρειαστεί μια επιμήκυνση του προγράμματος. Όμως η νέα κυβέρνηση έχει κατ’ επανάληψη δηλώσει ότι δεν ενδιαφέρεται για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων, αλλά θέλει να αρχίσει μια νέα συζήτηση με τους δανειστές από την αρχή.

Τα μέλη της τρόικας, τόσο από τη μεριά της Ευρώπης, όσο και από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, έχουν προηγουμένως δηλώσει ότι είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στην Αθήνα αφότου η νέα κυβέρνηση έχει ολοκληρώσει τις ετοιμασίες για την τελική επιθεώρηση, προκειμένου να προχωρήσει η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του προγράμματος.