Συζητήσαμε για πιθανές λύσεις, δεν υπήρξαν συμπεράσματα, ανέφερε ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου του στην Αθήνα με τον έλληνα υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη. Διευκρίνισε, πάντως, πως τα μονομερή βήματα δεν αποτελούν δρόμο προόδου.

Σύμφωνα με τον κ. Ντάισελμπλουμ, «εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνησης να εκφράσει τη θέση της και εμείς ως εταίροι θα συζητήσουμε περαιτέρω. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια απόφαση».

Αναφερόμενος στις επαφές του στην Αθήνα έκανε λόγο εποικοδομητικές συζητήσεις με μέλη της ελληνικής κυβέρνησης. Με την Ελλάδα να πλησιάζει τη λήξη του προγράμματος, θέλουμ να ξεκινήσουμε τη συνεργασία το συντομότερο δυνατόν», σημείωσε.

«Έχουμε αμοιβαία συμφέροντα, και τα δύο μέρη θέλουμε η Ελλάδα να ανακτήσει την οικονομική ανεξαρτησία της και να διασφαλιστεί η σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού τομέα της», συμπλήρωσε.

«Ο ελληνικός λαός χρειάστηκε να υποστεί σκληρά μέτρα, αλλά έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος και είναι σημαντικό να μην πάει χαμένη αυτή η πρόοδος», ανέφερε ακόμη ο πρόεδρος του Eurogroup.

«Πρόθεσή μας είναι με απόλυτη διάθεση συνεργασίας να πείσουμε τους εταίρους μας ότι το κοινό μας συμφέρον εξυπηρετείται μέγιστα και βέλτιστα από μία νέα συμφωνία που θα προκύψει ύστερα από διαβουλεύσεις», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Βαρουφάκης, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.