Η ενίσχυση της εξωστρέφειας και της διεθνούς ανταγωνιστικότητας μπορεί να διαδραματίσει μείζονα ρόλο για την έξοδο της χώρας από την ύφεση, τη βιώσιμη ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας, τονίζει η διοίκηση του Συνδέσμου Εξαγωγέων Β. Ελλάδας (ΣΕΒΕ), σε συγχαρητήρια επιστολή της προς τον νέο πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Στην επιστολή επισημαίνεται -μεταξύ άλλων- ότι ο Σύνδεσμος, εδώ και 40 χρόνια εργάζεται συστηματικά για την εξωστρέφεια της χώρας, καταθέτοντας την πρότασή του για την εθνική εξαγωγική στρατηγική, με την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση των περιορισμένων πλέον, όπως σημειώνει, πόρων της Ελλάδας, καθώς και την υγιή εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, η διοίκηση του ΣΕΒΕ εκφράζει τη στήριξη και την επιθυμία της για συνεργασία με τη νέα κυβέρνηση για την επίτευξη του στόχου της ανάπτυξης της χώρας.

«Ήρθε η ώρα, η χώρα να γυρίσει σελίδα και να αλλάξει επιτέλους αναπτυξιακό μοντέλο, επενδύοντας στο δόγμα “Παράγω και Εξάγω” διεθνώς ανταγωνιστικά προϊόντα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή του ΣΕΒΕ.