Τέλος στα σενάρια περί Grexit που είδαν το φως της δημοσιότητας κατά την προεκλογική περίοδο επιχειρεί να δώσει ο Γιάννης Βαρουφάκης, που παρουσιάζεται ως ένα από τα φαβορί για την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα επιδιώξει αντιπαράθεση με τις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο κ. Βαρουφάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, η νέα ελληνική κυβέρνηση υπό τον ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευθεί εποικοδομητικά με τις Βρυξέλλες για αναδιάρθρωση του χρέους, ξεκαθαρίζοντας ότι είναι προτεραιότητα για τον ΣΥΡΙΖΑ «να συνδέσει τις πληρωμές με την ανάπτυξη». «Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι καθίσουμε και να μιλήσουμε για τον καλύτερο τρόπο αναδιοργάνωσης της αποπληρωμής του ελληνικού χρέους», τόνισε.

«Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί για να μην παίζουμε με σενάρια περί Grexit, διότι αν αυτό αρχίζει να συμβαίνει κανείς δεν θα μπορεί να το σταματήσει. Το Grexit δεν είναι στο τραπέζι», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης και πρόσθεσε ότι «εμείς δεν θα πάμε στις Βρυξέλλες ή τη Φρανκφούρτη για να αντιπαρατεθούμε».

Ακούστε το ηχητικό…