Την απόφασή του χορηγήσει στην Ελλάδα τεχνική επέκταση δύο μηνών για την ολοκλήρωση του 2ου Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής, το οποίο χρηματοδοτείται από το EFSF, ανακοίνωσε απόψε το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας σε συνέχεια των τελευταίων αποφάσεων του Συμβουλίου των Υπουργών της ζώνης του ευρώ.

Η απόφαση ελήφθη, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, κατόπιν αιτήματος από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη.

Ως αποτέλεσμα αυτής της απόφασης, τα υπόλοιπα 1,8 δισ. ευρώ από το πρόγραμμα μπορεί ακόμα να εκταμιευθούν προς την Ελλάδα μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου. Η εκταμίευση της τελευταίας δόσης του δανείου εξαρτάται από την επιτυχή ολοκλήρωση της τελευταίας αναθεώρησης του τρέχοντος προγράμματος, επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η τεχνική επέκταση του προγράμματος του EFSF για δύο μήνες, δίνει στην Ελλάδα χρόνο να ολοκληρώσει την τρέχουσα επανεξέταση με την τρόικα» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του EFSF, Κλάους Ρέγκλινγκ, προσθέτοντας ότι αυτό «θα καθησυχάσει τις αγορές».

«Οι Έλληνες έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο στην τοποθέτηση της οικονομίας τους σε υγιέστερη βάση, αλλά εξακολουθεί να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις» υπογράμμισε ο κ. Ρεγκλιγκ.