Κλιμάκιο της Ε.Ε. του ΔΝΤ και της Κομισιόν, που βρίσκεται ήδη  στην Αθήνα και συναντήθηκε το πρωί με τον υπουργό Οικονομικών, προέβλεψε ότι η ύφεση είναι πολύ πιθανό να μη φθάσει στο 4% το τρέχον έτος. Η διαπίστωση αυτή ενισχύεται από τα καλά στοιχεία για την αύξηση των παραγγελιών στη βιομηχανία αλλά και το τζίρο στο λιανικό εμπόριο.
Ωστόσο, οι εμπειρογνώμονες εξέφρασαν τον προβληματισμό τους για τον υψηλό πληθωρισμό, ο οποίος τον Μάιο έφθασε στο 5,4%. Υπενθυμίζεται ότι στο μνημόνιο αναφέρεται ότι ο πληθωρισμός θα αυξηθεί κατά 1,9% το 2010. Όπως υποστήριξαν, η αύξηση του πληθωρισμού δε συνδέεται με την αύξηση των φόρων, αλλά περισσότερο με προβλήματα ανταγωνισμού στην αγορά.
Αύριο, οι εκπρόσωποι της τρόικας θα επισκεφθούν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, το Υπουργείο Εργασίας για το Ασφαλιστικό, το Υπουργείο Εσωτερικών και στην συνέχεια το υπουργείο οικονομίας για θέματα που έχουν σχέση με τον αναπτυξιακό νόμο, τα Διαρθρωτικά Ταμεία και το Εθνικό Στρατηγικό Πλαίσιο Αναφοράς (ΕΣΠΑ).
Μεθαύριο, Τετάρτη οι θα επισκεφθούν την Εθνική Τράπεζα, την EUROBANK αλλά και το ΙΟΒΕ. Επίσης θα συλλέξουν στοιχεία από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Την Πέμπτη θα επισκεφθούν και πάλι τη τράπεζα της Ελλάδος, το υπουργείο οικονομικών και το υπουργείο Υγείας ενώ την Παρασκευή θα αναχωρήσουν.