«Ο προϋπολογισμός δεν είναι ρεαλιστικός και δεν προβλέπει την ανάπτυξη της οικονομίας» υποστήριξε η αντιπολίτευση στη Κροατία και καταψήφισε τον προϋπολογισμό του 2015. Αντίθετα, στήριξη στον προϋπολογισμό παρείχαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SDP), του Κροατικού Λαϊκού Κόμματος (HNS) και του Ανεξάρτητου Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος (SDSS), στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή.

Ο επικεφαλής του Κροατικού Δημοκρατικού Κόμματος Σλαβονίας και Μπαράνια (HDSSB) Κρέσιμιρ Μπούμπαλο δήλωσε ότι το κόμμα του θα καταψηφίσει τον προϋπολογισμό και σημείωσε ότι ο προϋπολογισμός δεν «προσφέρει» προοπτική ανάπτυξης.

Τόνισε δε, ότι «η κυβέρνηση απέτυχε να προσελκύσει έστω και ένα λεπτό του ευρώ σε ξένες επενδύσεις από ευρωπαϊκά κονδύλια».

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Σλάβκο Λίνιτς (σ.σ. τον περασμένο Μάιο ο πρωθυπουργός Ζόραν Μιλάνοβιτς απέπεμψε από τη θέση του υπουργού Οικονομικών τον κ. Λίνιτς, ο οποίος αντικαταστάθηκε από τον Μπόρις Λάλοβατς) δήλωσε έκπληκτος από την ελλιπή -όπως τη χαρακτήρισε- προετοιμασία του πρωθυπουργού Ζόραν Μιλάβονιτς, ο οποίος παρουσίασε το προσχέδιο του προϋπολογισμού).

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πρωθυπουργός δεν παρουσίασε σχέδια για θερμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς, τους τομείς των σιδηροδρομικών μεταφορών και των εμπορευματικών μεταφορών, καθώς και για την πετρελαϊκή εταιρεία INA.

Εξίσου ανησυχητικό, σύμφωνα με τον κ. Λίνιτς, «είναι το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε καθόλου στον σχεδιασμό για τη μείωση του υπερβολικού ελλείμματος που προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2015».

Από την πλευρά της, η Ντράγκιτσα Ζγκρέμπετς (του κυβερνώντος SDP) υπογράμμισε ότι ο προϋπολογισμός του 2015 βασίζεται στην πρόβλεψη για ρυθμό ανάπτυξης 0,5%, που θα επιτευχθεί -μεταξύ άλλων- από την αναμενόμενη αύξηση των εξαγωγών.