Εν μέσω τεταμένου κλίματος μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος επισκέπτεται στη γείτονα χώρα το Σαββατοκύριακο.

Η ατζέντα του υπουργού Εξωτερικών είναι ιδιαίτερα «φορτωμένη» με την συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και με τον ομόλογό του Μελβούτ Τσαβούσογλου να γίνεται στο φόντο των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ και της δήλωσης Βενιζέλου στο περιθώριο του πρόσφατου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ στο οποίο τόνισε ότι «για εμας, προτεραιότητα είναι πάντα το ζήτημα της προσβολής του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας».

Την Κυριακή 30 Νοεμβρίου ο κ. Βενιζέλος θα παραστεί στη Θρονική Εορτή του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην οποία θα παρευρεθεί και ο Πάπας Φραγκίσκος.

Την Πέμπτη, ο κ. Βενιζέλος, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, προς τον οποίον εξέφρασε τις ευχές του ενόψει της μετάβασης του στις ΗΠΑ, όπου θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας συζητήθηκαν οι τρέχουσες εξελίξεις στο Κυπριακό.

Σκοπός της επίσκεψής του είναι να προετοιμαστεί η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις αρχές Δεκεμβρίου στην Αθήνα