Πολύ περισσότερα χρήματα για φόρους σε σχέση με αυτά που έλαβαν ως κοινωνικά επιδόματα πρόνοιας, πληρώνουν οι ξένοι υπήκοοι που ζουν στη Γερμανία, σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσιεύτηκε σήμερα και εκπονήθηκε για λογαριασμό του ιδρύματος Μπέρτελσμαν.

Αυτό είχε αποτέλεσμα τα δημόσια ταμεία της Γερμανίας να παρουσιάσουν σημαντικό οικονομικό πλεόνασμα, που ανέρχεται στα 22 δισεκατομμύρια ευρώ, καθώς από το σύνολο των φόρων που κατέβαλαν οι αλλοδαποί στη Γερμανία το 2012 αφαιρέθηκε το κόστος των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας που τους προσέφερε το γερμανικό δημόσιο.

Η έκθεση δείχνει ότι αναλογικά κάθε ξένος στη Γερμανία πληρώνει κατά μέσον όρο ετησίως 3.300 ευρώ περισσότερα χρήματα σε φόρους και διάφορες άλλες εισφορές υπέρ του κοινωνικού συστήματος, από τα χρήματα που λαμβάνει ως κοινωνικές παροχές απο το γερμανικό δημόσιο.

Η έκθεση η οποία εκπονήθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκών Οικονομικών Ερευνών με έδρα το Μάνχαϊμ συμπίπτει με το γενικότερο σκηνικό εντάσεων που επικρατεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση με αφορμή την μεταναστευτική πολιτική και ενώ ορισμένοι συντηρητικοί ηγέτες ισχυρίζονται ότι η παρουσία μεταναστών προκαλεί οικονομική αιμορραγία στο κοινωνικό κράτος.