Μείωση των μισθών αλλά και των τιμών βλέπει ο ΟΟΣΑ, σε έκθεση η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, ενώ αναφέρει πως το μυστικό της επιτυχίας της ελληνικής οικονομίας είναι οι εξαγωγές, οι επενδύσεις και η ανταγωνιστικότητα είναι τα μέτρα που θα κάνουν την ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει

Σύμφωνα με την έκθεση του ΟΟΣΑ, που δημοσιεύθηκε σήμερα «έπειτα από έξι χρόνια βαθιάς ύφεσης στην Ελλάδα, η ανάπτυξη αναμένεται να είναι θετική το 2014 και να αποκτήσει μια επιπλέον δυναμική κατά τη διετία 2015- 2016. Η ανάκαμψη θα πρέπει να καθοδηγηθεί από τη δυναμική εξέλιξη των εξαγωγών, να ενισχυθεί από την επενδυτική δραστηριότητα και να υποστηριχθεί από τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας», ενώ επισημαίνει πως η οικονομική δραστηριότητα ενισχύθηκε για τη χρονιά 2014 χάρη στον τουρισμό, που είχε σημαντική άνοδο και βοήθησε στη βελτίωση της εμπιστοσύνης και στη σταθεροποίηση της εγχώριας ζήτησης.

Η ίδια έρευνα αναφέρει πως τα ποσοστά της ανεργίας έχουν μειωθεί σε σύγκριση με τα προηγούμενα χρόνια στο 26% και αναμένεται να σημειώσει σταδιακή μείωση για το 2016 φθάνοντας κοντά στο 24%.

Παράλληλα υποστηρίζει ότι θα συνεχισθεί η μείωση σε τιμές και μισθούς, εξ’ αιτίας μιας πλεονάζουσας παραγωγικής ικανότητας που παραμένει αχρησιμοποίητη, κάτι που αναμένεται να συμβεί με βραδύτερο ρυθμό. Την ίδια στιγμή, παραμένει αρνητικός ο πληθωρισμός των τιμών καταναλωτή.