Οι τιμές στην Ελλάδα είναι χαμηλότερες σε βασικά προϊόντα, συγκριτικά με άλλες ευρωπαϊκές χώρες δήλωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Γεράσιμος Γιακουμάτος, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία και τις εγκαταστάσεις της «Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης Α.Ε.».

Ο κ. Γιακουμάτος επικαλέστηκε πρόσφατη συγκριτική έρευνα του Ινστιτούτου Έρευνας Λαθρεμπορίου (ΙΕΛΚΑ) για το «καλάθι τις νοικοκυράς» με τιμές προϊόντων σε διάφορες χώρες (Γαλλία, Βρετανία, Ισπανία, κ.α.), από την οποία προκύπτει ότι «η Ελλάδα είναι γύρω στο 30% φθηνότερη σε διάφορα προϊόντα». «Είκοσι βασικά προϊόντα έχουν μελετηθεί από το ΙEΛΚΑ και δείξανε ότι είναι πολύ φθηνότερα» τόνισε ο υφυπουργός και πρόσθεσε:

«Υπάρχει ένα, πρόβλημα αγοραστικής δύναμης, μεγάλο, πολύ μεγάλο, στον Έλληνα πολίτη καταναλωτή, αυτό το αναγνωρίζω και γίνονται προσπάθειες. Όμως, η αγορά, οι έμποροι, τα σούπερ μάρκετ, όλοι, κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να μειώσουν τις τιμές. Οι τιμές στην Ελλάδα είναι χαμηλές. Αν πάρετε, δε, τα νωπά προϊόντα οι τιμές έχουν κάθετη πτώση».
«Κυψέλη» που βοηθά την λιανική αγορά της Θεσσαλονίκης, αλλά επίσης συνεισφέρει στην εθνική οικονομία από τις εξαγωγές στα Βαλκάνια χαρακτήρισε την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, ο κ. Γιακουμάτος. Σημείωσε επίσης την εταιρική κοινωνική ευθύνη που επιδεικνύει, μέσω δράσεων όπως διανομή φρούτων σε σχολεία για εκπαιδευτικούς κυρίως λόγους, υποστήριξη από τους εμπόρους άλλων κοινωνικών δράσεων και τόνισε επίσης ότι θα καταβληθεί προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη βελτίωση των υποδομών και της λειτουργίας της, με αξιοποίηση και κονδυλίων από το ΕΣΠΑ.
Στη συνάντηση με τον υφυπουργό, εκτός από τον πρόεδρο και τα στελέχη της διοίκησης της Κεντρικής Αγοράς Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Καταναλωτή Στέφανος Κομνηνός, ο δήμαρχος Αμπελοκήπων και πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ Λάζαρος Κυρίζογλου, κ.α.