Σε λίγη ώρα ξεκινά στη Λευκωσία η γενική συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας Κύπρου η οποία θα κληθεί να εγκρίνει το νέο διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας. Πρόεδρος αναμένεται να εκλεγεί ο ελβετός τραπεζίτης, πρώην επικεφαλής της Deutsche Bank, Γιόζεφ Άκερμαν.

Σύμφωνα με τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης, ο μεγαλομέτοχος Γουίλπουρ Ρος πρότεινε 10 πρόσωπα για το διοικητικό συμβούλιο, ενώ θέση θα διεκδικήσουν και πρώην καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας. Σύμφωνα με ειδικό ψήφισμα, ο αριθμός των συμβούλων δεν θα είναι μικρότερος από επτά και μεγαλύτερος από 13.

Ο πρόεδρος του συγκροτήματος Κρίστης Χασάπης σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, είπε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο παραδίδει ανακεφαλαιοποιημένη την τράπεζα, με υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας και με ενισχυμένη εμπιστοσύνη της κοινωνίας και των ξένων επενδυτών. Μεγαλύτερη πρόκληση για το νέο διοικητικό συμβούλιο αποτελούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και οι αναδιαρθρώσεις τους.

Αυτή την ώρα πάντως, έξω από τα κεντρικά γραφεία της Τράπεζας Κύπρου, πραγματοποιούν εκδήλωση διαμαρτυρίας 200 περίπου άτομα, κάτοχοι αξιογράφων και πρώην καταθέτες της Λαϊκής Τράπεζας.