Ιδιαίτερη σημασία στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία» (ΕΠΑνΕΚ) δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης, όπως ανέφερε σήμερα σε ομιλία του ο Νίκος Δένδιας, στο ετήσιο συνέδριο Capital + Vision, με θέμα «Καινοτομία και επιχειρηματικότητα: Το επόμενο βήμα».

Όπως είπε ο κ. Δένδιας: «Έχουμε 20 δισ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ, ποσό τεράστιο για τα ελληνικά δεδομένα, αν λάβουμε υπόψη ότι το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων κάθε χρόνο είναι μόλις 700 εκατ. ευρώ. Αυτά τα χρήματα θα τα χειριστούμε με σοφία και με φειδώ για να λειτουργήσουν πολλαπλασιαστικά. Το ΕΠΑνΕΚ, το ταμείο των περίπου 5 δισ. ευρώ της επανεκκίνησης, ελπίζουμε ότι θα μπορέσει να βοηθήσει την καινοτομία».

Ο κ.Δένδιας επανέλαβε ότι η Ελλάδα χρειάζεται άνω των 100.000 επιχειρήσεων και περίπου 100 δισ. ευρώ επενδύσεις.

«Αυτό δεν μπορεί να γίνει όταν το επιχειρείν παραμένει ενοχοποιημένο στην αντίληψη του μέσου Έλληνα πολίτη ή ακόμη και σε κάποιων πολιτικών παρατάξεων του Κοινοβουλίου» συμπλήρωσε ο ίδιος και υπενθύμισε ότι προωθείται ένα συγκεκριμένο πλαίσιο απελευθέρωσης της οικονομίας.

Σημείωσε ότι ευελπιστεί μέχρι τον Δεκέμβριο τουλάχιστον το 40% των απαιτουμένων αδειών λειτουργίας των επιχειρήσεων να έχει καταργηθεί διά μιας, μέσα από μια συνεργασία με την Παγκόσμια Τράπεζα, ενώ προωθείται μια πλήρης αλλαγή του δικαίου των εταιρειών.