Με τίτλο «η EKT πρόκειται να αλλάξει τους κανονισμούς για την αγορά ελληνικού και κυπριακού χρέους» δημοσίευμα της ιστοσελίδας ευρωπαϊκής ενημέρωσης EUObserver.com, αναφέρεται στην πρωτοβουλία του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να προχωρήσει σε τροποποίηση των κανόνων, προκειμένου να καταστεί δυνατή η αγορά ABS (Asset-Backed Securities) με κακή αξιολόγηση που έχουν εκδοθεί από ελληνικές και κυπριακές τράπεζες.

Το άρθρο σημειώνει ότι κατά την αυριανή του συνεδρίαση, το διοικητικό συμβούλιο της ΕΚΤ θα ενημερωθεί από τον κ. Ντράγκι για το πρόγραμμα αγοράς τιτλοποιημένων δανείων και καλυμμένων ομολόγων.

Το δημοσίευμα επικαλείται και αναφέρεται σε περαιτέρω τεχνικές λεπτομέρειες, βασιζόμενο σε σχετικό άρθρο των Financial Times.

Σχολιάζει, ωστόσο, ότι η κίνηση αυτή μάλλον δεν θα ικανοποιήσει τη Γερμανία. Ο πρόεδρος της γερμανικής κεντρικής τράπεζας, Γενς Βάιντμαν, έχει ήδη αντιταχθεί δημοσίως στα σχέδια της ΕΚΤ, επισημαίνοντας ότι ο κίνδυνος θα μετακυληθεί από τις ιδιωτικές τράπεζες στους φορολογούμενους, όπως σημειώνεται.