Μια από τις μεγαλύτερες γαλακτοκομικές εταιρείες της Κίνας, η Ningho Dairy Group, που έχει ήδη αγοράσει γεωργική γη στην Aυστραλία ενδιαφέρεται να επεκτείνει πολύ περισσότερο τα «γαλακτοκομικά» της ενδιαφέροντα, πεπεισμένη ότι μπορεί να αυξήσει κατά πολύ περισσότερο την παραγωγή γάλακτος, καθώς επίσης και τα κέρδη, από ό,τι οι ντόπιοι κτηνοτρόφοι

Μάλιστα, προκειμένου να αυξήσει σημαντικά την παραγωγή γάλακτος, το οποίο σχεδιάζει να εξάγει στην Κίνα, θα πρέπει να «εισαγάγει» από κει νέους εργάτες στην Αυστραλία, οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να δουλέψουν σκληρά και να πληρωθούν το ένα τρίτο από ό,τι οι Αυστραλοί εργαζόμενοι στις φάρμες.

Πρόκειται, σημειώνεται, για μια εταιρεία – κολοσσό η οποία έχει 30 φάρμες με 20.000 αγελάδες, στην Κίνα, νότια της Σαγκάης, στο παραθαλάσσιο Zhejiang και έχει ήδη διαθέσει $15 εκ. για την αγορά και την αξιοποίηση τριών αγροτεμαχίων στο νότιο Gippsland της Βικτώριας, με βλέψεις -και ρευστό- να αγοράσει ακόμη περισσότερες φάρμες στην ίδια περιοχή, καθώς επίσης και βόρεια της Ν.Ν. Ουαλίας. Στόχος να αυξήσει τον αριθμό των αγελάδων από 550 που είναι σήμερα σε 2.500 και να δημιουργήσει νέες εγκαταστάσεις, ύψους κόστους 6 εκατ.δολάρια στην φάρμα Glenview.

Οι στόχοι του διευθυντή της εταιρείας, Harry Wang, και του ιδιοκτήτη, Yin Chong Zhang, επικεντρώνονται στο να αποκτήσουν αρκετές φάρμες, εξαιρετικής ράτσας γελάδες και μοντέρνες εγκαταστάσεις ώστε να είναι σε θέση να εξαγάγουν 100.000 λίτρα φρέσκο γάλα την ημέρα στην Κίνα, απευθείας από τη Μελβούρνη και το Σίδνεϊ.

Ο διευθυντής της εταιρείας θα πει ότι το γάλα της Αυστραλίας, λόγω της ποιότητάς του, ακριβοπληρώνεται στην Κίνα ( $10 το λίτρο) και έχει μεγάλη ζήτηση. Το ντόπιο γάλα που παράγεται στις δικές τους φάρμες στην Κίνα πουλιέται $2 το λίτρο.

«Υπάρχει μεγάλη προοπτική στην Αυστραλία με τις απέραντες εκτάσεις γης, ενώ στην Κίνα τα περιθώρια για επέκταση της εταιρίας είναι πολύ μικρά. Είναι βέβαιο ότι η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία παρέχουν τις καλύτερες ευκαιρίες στον κόσμο σήμερα σ’ αυτόν τον τομέα, γι’ αυτό και περιμένω περισσότερους Κινέζους στον δικό μας χώρο να έλθουν στην Αυστραλία» λέει ο κ. Wang. Ο ίδιος, τονίζει ότι τα θετικά στοιχεία στην Αυστραλία είναι η κατάλληλη γη και η ποιότητα των αγελάδων.