Το Ανώτατο Δικαστήριο της Κύπρου αποφάσισε την αναστολή στην πώληση των εργασιών της FBME στην Κύπρο μέχρι την ολοκλήρωση των ακροάσεων της υπόθεσης.

Η FBME προσέφυγε στη δικαιοσύνη θεωρώντας ότι αδίκως έχει περιέλθει σε καθεστώς εξυγίανσης από την Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, καθώς, όπως υποστηρίζει, για να συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, κάτι που, σύμφωνα με την τράπεζα, δεν ισχύει στην προκείμενη περίπτωση.

Το δικαστήριο άκουσε τη θέση της FBME και κάλεσε την Κεντρική Τράπεζα να παραθέσει τα αντεπιχειρήματά της.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, η τράπεζα δεν μπορεί να παραμείνει εκτός λειτουργίας για περισσότερο από τέσσερις μέρες.

Από την πλευρά της, η FBME, επιδιώκοντας να «καθαρίσει» το όνομα της από τις κατηγορίες τις οποίες έχουν προσάψει εναντίον της οι αρχές των ΗΠΑ, προχωρεί σε συγκεκριμένες ενέργειες. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δικηγορικός οίκος ο οποίος εκπροσωπεί την τράπεζα σε διεθνές επίπεδο, προσέλαβε την Ernst & Young με σκοπό να ερευνήσει τα αρχεία της και να ξεκαθαρίσει κατά πόσο υπάρχει οτιδήποτε μεμπτό.

Ταυτόχρονα, η FBME καλεί τις υπόλοιπες κυπριακές τράπεζες να προχωρήσουν σε ανάλογες ενέργειες, ώστε να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τραπεζικό τοπίο στην Κύπρο και να αποκατασταθεί οριστικά το όνομα της χώρας από τις σκιές που κατά καιρούς πλανώνται πάνω από τις κυπριακές τράπεζες.