Παραθαλάσσια οικόπεδα, διατηρητέα κτίρια αλλά και καταστήματα, περιλαμβάνονται στο νέο πακέτο των 14 ακινήτων που βγάζει στο σφυρί το ΤΑΙΠΕΔ στις 17 Σεπτεμβρίου μέσω ηλεκτρονικής δημοπρασίας.

Πρόκειται για ακίνητα τα οποία κατά το παρελθόν είχε επιχειρηθεί να πωληθούν ανεπιτυχώς, όπως αυτό της Ευαγγελιστρίας 9 στο κέντρο, αλλά και μία παραθαλάσσια έκταση στο Ρίο 17 στρεμμάτων.
Το ίδιο ισχύει για ένα 3όροφο στην οδό Θεοφίλου 13 στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που αποτελείται από δύο οικόπεδα συνολικού εμβαδού 755,50 τ.μ.

Μεταξύ των 14 ακινήτων είναι επίσης ένα 4όροφο κτίριο στη Μητροπόλεως 9, ένα τριόροφο κτίριο στο κέντρο της Πάτρας, στην οδό Αγίου Νικολάου 8, παραθάλασσια έκταση 12 στρεμμάτων στη Μονεμβασία και επίσης παραθαλάσσια έκταση 85 στρεμμάτων στη θέση Τούζλα στο Παγγαίο.

Παράλληλα, στο σφυρί βγαίνουν και κτίρια που στέγαζαν μέχρι πρότινος Ειρηνοδικεία σε επαρχιακές πόλεις. Σε αυτά συγκαταλέγονται ένα διώροφο ακίνητο στη Λίμνη Ευβοίας, καθώς και τα κτίρια στα οποία λειτουργούσαν κάποτε τα Ειρηνοδικεία Ανδρίτσαινας (Ηλεία), Παραμυθιάς (Σούλι), και Κλειτορίας Καλαβρύτων.