Ανυπόληπτη παραμένει η Ελλάδα για τους περισσότερους ξένους επιχειρηματίες σύμφωνα με την Επετηρίδα Παγκόσμιας Ανταγωνιστικότητας του Διεθνούς Ινστιτούτου για τη Διαχείριση της Ανάπτυξης (IMD), η οποία τοποθετεί τη χώρα μας 57η σε σύνολο 60 κρατών.

Η έρευνα του Διεθνούς Ινστιτούτου καταγράφει μια επιδείνωση της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό. Ενδεικτικά, 4.300 στελέχη επιχειρήσεων διεθνώς αξιολόγησαν αρνητικά την Ελλάδα με αποτέλεσμα να καταλάβει την 58η θέση, ξεπερνώντας μόνον τις Αργεντινή και Βενεζουέλα.

Στη σχετική έρευνα η Ελλάδα καταλαμβάνει την 60η και τελευταία θέση στην «οικονομική αποδοτικότητα» κάτι που συνδέεται με την πολύ μεγάλη ανεργία που έχει η χώρα, στην επιχειρηματική αποτελεσματικότητα η Ελλάδα απώλεσε επτά θέσεις και βρέθηκε από την 47η το 2013 στην 54η εφέτος, μάλιστα στην «κυβερνητική αποτελεσματικότητα» η Ελλάδα έχασε μια θέση σε σχέση με το 2013 και κατατάσσεται 57η.

Οι ΗΠΑ διατηρούν την 1η θέση για το 2014 στη σχετική κατάταξη, επιβεβαιώνοντας την ανθεκτικότητα της οικονομίας τους και ακολουθούν οι Ελβετία, Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.