Με κοινό σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η Εφορία θα επιβραβεύει τους συνεπείς φορολογούμενους με δώρα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα κληρώσεων που θα δίνει σε όσους είναι εντάξει με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις χρηματικά ποσά, ταξίδια και αυτοκίνητα ως έπαθλα. Μεταξύ των δώρων που θα μπουν σε κλήρωση είναι και 15 Lamborghini!

Σύμφωνα με το «Πρώτο Θέμα», τα πολυτελή αυτά αυτοκίνητα έχουν προέλθει από κατασχέσεις και για την ώρα σκουριάζουν ανεκμετάλλευτα στα γκαράζ του ΟΔΔΥ στα Άνω Λιόσια.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, το σχέδιο για κληρώσεις δώρων σε όσους πολίτες συγκεντρώνουν αποδείξεις είχε πέσει από τα τέλη του περασμένου χρόνου ως ιδέα στο τραπέζι.

Ο ίδιος ο υφυπουργός Οικονομικών. Γ. Μαυραγάνης είχε τεθεί εδώ και καιρό υπέρ της επιβράβευσης όσων μαζεύουν συστηματικά αποδείξεις.

Οι κληρώσεις θα πραγματοποιούνται σε τακτά χρονικά διαστήματα, είτε κάθε εξάμηνο, ακόμη και κάθε μήνα. Δικαίωμα συμμετοχής θα έχουν όλες οι κατηγορίες φορολογουμένων.

Βεβαίως ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί αν και πώς θα φορολογηθούν οι… τυχεροί των κληρώσεων.