Σε χαμηλά οκταετίας υποχωρούν σήμερα τα επιτόκια των πορτογαλικών ομολόγων λίγο πριν την πρώτη δημοπρασία 10ετών ομολόγων, γεγονός που αντανακλά την αισιοδοξία των επενδυτών για τη χώρα που επιστρέφει πλήρως στις αγορές μετά από τρία χρόνια.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στράφηκε και στα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ευρώπη, με τα στοιχεία από τη Γαλλία να δείχνουν μεγαλύτερη επιβράδυνση από την αναμενόμενη για τον Απρίλιο, αυξάνοντας τις ανησυχίες για την ανάκαμψη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης στην ευρωζώνη.

Απέναντι σε αυτό το στοιχείο, πολλοί θεωρούν ότι η πορτογαλική πώληση 10ετών ομολόγων συνολικού ύψους 750 εκατ. ευρώ θα τραβήξει το ενδιαφέρον επενδυτών που αποζητούν υψηλότερες αποδόσεις.

Άλλωστε, όπως επισημαίνει το Reuters, αυτό το ενδιαφέρον το τελευταίο διάστημα είναι που έχει οδηγήσει τα επιτόκια πολλών χωρών της ευρωπαϊκής περιφέρειας, όπως η Ελλάδα, σε χαμηλά πολλών ετών.

Οι αποδόσεις των πορτογαλικών δεκαετών υποχωρούν κατά 6 μονάδες βάσης στο 3,64%, ενώ αναμένεται περαιτέρω υποχώρηση μετά τη δημοπρασία.