H διαδικασία πώλησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και η πώληση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης θα βρεθούν μεθαύριο Τρίτη στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.

Αρχικά, η Επιτροπή θα ενημερωθεί από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη και τη Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου σχετικά με τη διαδικασία πώλησης της έκτασης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού.

Εν συνεχεία θα ενημερωθεί από τον υπουργό Ναυτιλίας κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και τη Διοίκηση του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου για τις εξελίξεις γύρω από τη διαδικασία αξιοποίησης της συμμετοχής του Ελληνικού Δημοσίου στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Διαρκής Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής θα ζητήσει ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) για την επικείμενη αύξηση κεφαλαίου της Eurobank ύψους 3 δισ. ευρώ.

Στο επίκεντρο της προσοχής των μελών της επιτροπής φέρεται να βρίσκεται η ελάχιστη τιμή διάθεσης των νέων μετοχών την οποία θα ορίσει το Γενικό Συμβούλιο του ΤΧΣ, αλλά και η δέσμευση που φέρεται να αναλαμβάνει το Ταμείο έναντι των νέων επενδυτών για συμφωνία-πλαίσιο που θα το δεσμεύει να μην πωλήσει τις μετοχές που κατέχει στην Eurobank για χρονικό διάστημα 6 μηνών μετά την ολοκλήρωση της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.