Με τις αντικειμενικές τιμές του 2007 θα αναπροσαρμοσθούν οι αξίες στο Ψυχικό και την Φιλοθέη σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσαν οι βουλευτές κ.κ. Μ.Βορίδης, Σ.Βούλτεψη. Α.Ντινόπουλος, Κ.Παπακώστα και Αν. Καραμανλή και την οποία έκανε αποδεκτή ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας.

Για την ομοιόμορφη αντιμετώπιση των ακινήτων των φορολογουμένων οι αντικειμενικές τιμές, όπου είχαν αυξηθεί, θα επιστρέψουν στα επίπεδα του 2007 , εξαιρουμένων των τιμών που θα προσδιορίσθηκαν εκ νέου μετά από απόφαση του ΣΤΕ.

Μάλιστα, ο υπουργός Οικονομικών έκανε δεκτό το να γίνει νέα εκκαθάριση φόρων ακινήτων για τα έτη 2012 και 2013, ήτοι να επιστρέψει πίσω το Δημόσιο τους φόρους που πλήρωσαν κάτοικοι του Ψυχικού και τις Φιλοθέης για Φόρους Ακίνητης Περιουσίας, ΕΕΤΗΔΕ, ΕΕΤΑ, φόρο μεταβίβασης, γονικών παροχών, κ.α..

Η τροπολογία αναφέρει πως :

«Για τα έτη 2012 και 2013 λαμβάνονται υπόψη οι τιμές εκκίνησης και οι συντελεστές αυξομείωσης όπως έχουν αναπροσαρμοστεί κατά τα οριζόμενα στις διατάξεις 41 και 41Α του ν. 1249/1982 και ίσχυαν κατά την 31/12/2008 , καθώς και οι τιμές εκκίνησης και οι συντελεστές αυξομείωσης όπως αναπροσαρμόστηκαν κατά την 31/12/2008 σε εκτέλεση ακυρωτικής αποφάσεως του Συμβουλίου της Επικρατείας η οποία ακύρωσε τιμές εκκίνησης και συντελεστές αυξομείωσης που είχαν αναπροσαρμοσθεί μέχρι 31/12/2008.

Αν έχει βεβαιωθεί φόρος με βάση τιμές εκκίνησης και συντελεστές αυξομείωσης διαφορετικούς από αυτούς που ορίζονται στο προηγούμενο εδάφιο, διενεργείται νέα εκκαθάριση του φόρου από τη φορολογική διοίκηση.

Οι διατάξεις των δύο προηγουμένων εδαφίων δεν εφαρμόζονται για ακίνητα περιοχών που εντάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού για πρώτη φορά μετά την 31/12/2008».