Η νέα κυβέρνηση μεγάλου συνασπισμού στη Γερμανία, δεν θα τηρήσει τις υποσχέσεις της απέναντι στους ψηφοφόρους, υποστηρίζει ο αρθρογράφος των Financial Times, W. Munchau, ενώ επικαλείται ως παράδειγμα των προβλημάτων που θα προκαλέσει η κρίσης χρέους, την επικείμενη χρεοκοπία ή και έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, όπως υποστηρίζει.

Ο αρθρογράφος των FT, καλεί τους αναγνώστες να φανταστούν μια συμφωνία συγκυβέρνησης ανάμεσα στους Συντηρητικούς και των Εργατικούς στη Βρετανία, ανάμεσα στους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους στις ΗΠΑ. Πείραμα δύσκολο και απίθανο.
Και υποστηρίζει ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα καταφέρει να τηρήσει κάποιες από τις υποσχέσεις που έχουν δοθεί στους ψηφοφόρους, ανεξάρτητα από το ποιο σενάριο επίλυσης της κρίσης θα επικρατήσει.

Ως ένα απλό δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν, ο Munchau, επικαλείται τις προβλέψεις του ΟΟΣΑ για σταθεροποίηση του ελληνικού χρέους στο 160% του ΑΕΠ το 2020, την ώρα που η Ε.Ε. και το ΔΝΤ στηρίζουν όλα τα δεδομένα του προγράμματος διάσωσης στο στόχο να είναι 124% του ΑΕΠ.

Ο Wolfang Munchau, προβλέπει ότι μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, η Ελλάδα ή θα χρεοκοπήσει ή θα εξέλθει από το ευρώ, ή και τα δύο.