Τη ριζική αλλαγή του σχεδιασμού και της φιλοσοφίας για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων ζητά το ΠΑΣΟΚ.

Σε συνάντηση που είχαν νωρίτερα σήμερα το απόγευμα στο υπουργείο Οικονομικών ο υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρας και ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης με αντιπροσωπεία έξι βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων αποσαφηνίσθηκε πως το τρέχον σχέδιο πρέπει να εγκαταλειφτεί.

Η αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ στην οποία μεταξύ άλλων μετείχαν και οι κ.κ. Φ.Σαχινίδης, Π. Κουκουλόπουλος, Χρ. Πρωτόπαπας ζήτησαν στη δίωρη συνάντηση με τον κ. Στουρνάρα σημαντικές αλλαγές στον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων οι οποίες συνίστανται : 1) Ο φόρος να επιβάλλεται στο σύνολο της ακίνητης περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη και όχι ανά ακίνητο , όπως ισχύει σήμερα με τον ΦΑΠ, 2) Να επιβάλλεται με αφορολόγητο όριο 50.000 ευρώ.3) Οι συντελεστές φορολόγησης να αυξάνονται, ανάλογα το ύψος της συνολικής περιουσίας κάθε ιδιοκτήτη.4) Να εξαιρούνται ή να απαλλάσσονται από το φόρο ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.

Μετά την ολοκλήρωση της συναντήσεως διαφάνηκε πως το θέμα θα παραπεμφθεί στους αρχηγούς ΝΔ και ΠΑΣΟΚ κ.κ. Αν. Σαμαρά και Ευάγ. Βενιζέλο, καθώς ο βουλευτής Κοζάνης κ. Π. Κουκουλόπουλος εξερχόμενος της συναντήσεως υπεστήριξε πως η απάντηση του κ. Στουρνάρα στην πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν ικανοποιεί τον όρο για δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών.