Πιο νωρίς θα ήθελε την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά κάτι τέτοιο θα ήταν επικίνδυνο για όλη την Ευρωζώνη, δήλωσε η ίδια σε συνέντευξή της στο CNN.

Πιο συγκεκριμένα, η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου δήλωσε ότι «με βάση την εκ των υστέρων γνώση, πράγματι θα ήταν καλύτερα να προτείναμε νωρίτερα (την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους). Αλλά θα υπήρχε πιθανόν μία μεγάλη έκθεση για το σύνολο της Ευρωζώνης. Η επιλογή που έγινε ήταν να διασφαλίσουμε πρώτα ότι η Ευρώπη θα είχε φτιάξει το αντιπυρικό της τείχος πριν κάνουμε κάτι πολύ σοβαρό με το ελληνικό χρέος».

Σχετικά με την πορεία της ευρωπαϊκής οικονομίας, η επικεφαλής του ΔΝΤ επεσήμανε ότι η κατάσταση βαίνει βελτιούμενη και «μετά από πολλά τρίμηνα αρνητικής ανάπτυξης, βλέπουμε πρόοδο για το επόμενο έτος». Η ίδια παραδέχτηκε ότι η διεθνής οικονομία έχει πολλά προβλήματα, καθώς το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν έχει ακόμα τακτοποιηθεί, αλλά παρουσιάστηκε επιφυλακτική με την άποψη της κ. Σέιλα Μπερ (πρώην επικεφαλής εποπτικής αρχής των ΗΠΑ) ότι ενδέχεται να υπάρξει και άλλο κραχ, δηλώνοντας «ακριβώς το ίδιο πράγμα; Δεν είμαι βέβαιη. Ωστόσο, μπορεί να αντιμετωπίσουμε ακόμη μεγάλα θέματα, επειδή το χρηματοπιστωτικό σύστημα δεν είναι ακόμη τακτοποιημένο, όπως θα έπρεπε».

Τέλος, η κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι χρειάζεται πολύ δουλειά σε τρεις τομείς, στις τράπεζες που είναι πολύ μεγάλες για να χρεοκοπήσουν, τη διαφάνεια της αγοράς παραγώγων και τη ρύθμιση και το άνοιγμα του περιπλεγμένου τραπεζικού συστήματος.