Αν και η προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης του φόρου ακίνητης περιουσίας φυσικών προσώπων των ετών 2011 και 2012 και της πρώτης δόσης του φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων έτους 2013 που έληγε την 30η Αυγούστου 2013 παρατάθηκε μέχρι και την 6η Σεπτεμβρίου 2013 , χιλιάδες φορολογούμενοι που έχουν ήδη πληρώσει το φόρο διαπιστώνουν πως στο Taxisnet εμφανίσθηκαν προσαυξήσεις μη εξόφλησης οφειλών.

Στελέχη της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων αποσαφήνισαν πως πρόκειται για τεχνικό πρόβλημα το οποίο θα αντιμετωπιστεί άμεσα και ξεκαθάρισαν πως οι οφειλές που θα πληρωθούν μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου δεν θα επιβαρυνθούν με προσαυξήσεις . Σε κάθε περίπτωση επεσήμαναν πως μέχρι να διορθωθεί το πρόβλημα οι φορολογούμενοι θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη το τι αναφέρεται στο εκκαθαριστικό τους όχι στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» του Taxsinet.

Το πρόβλημα οφείλεται στην καθυστερημένη ενημέρωση που λαμβάνει το υπουργείο Οικονομικών από τα τραπεζικά ιδρύματα για την πληρωμή των φόρων, καθώς η διαδικασία απαιτεί τουλάχιστον τρεις ημέρες για τη μεταφόρτωση των στοιχείων στο Taxisnet.