Η Ισπανία, η οποία εξακολουθεί να πλήττεται από την ύφεση, κατέγραψε για πρώτη φορά μετά το 2000 μείωση του αριθμού των ανέργων κατά τον Αύγουστο, παρότι πρόκειται για μόλις 31 άτομα, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η κυβέρνηση.

Παρότι η μείωση είναι πολύ μικρή, ο συνολικός αριθμός των ανέργων ανέρχεται σε σχεδόν 4,7 εκατομμύρια, σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, θεωρείται σημαντική.

Ακόμη και μία τόσο μικρή μείωση θεωρείται σημαντική για τον Αύγουστο, κατ’ εξοχήν κακό μήνα για τον τομέα της απασχόλησης καθότι συμπίπτει με το τέλος της περιόδου των θερινών διακοπών.

Το ποσοστό της ανεργίας μειώθηκε για έκτο συναπτό μήνα, γεγονός που προκαλεί αισιοδοξία για τις προοπτικές εξόδου της χώρας από την ύφεση που διαρκεί ήδη έξι χρόνια. Ωστόσο, ο αριθμός των ανέργων σε επίπεδο έτους αυξήθηκε κατά 1,6%.

Το υπουργείο Εργασίας δεν δίνει στη δημοσιότητα το ποσοστό συνολικά της ανεργίας, αλλά η στατιστική υπηρεσία INE, η οποία χρησιμοποιεί μία μέθοδο ευρύτερου υπολογισμού, τοποθετεί τον αριθμό των ανέργων σε σχεδόν 6 εκατομμύρια.