«Κίτρινη» κάρτα στους προϊσταμένους δεκάδων εφοριών όλης της Ελλάδας δείχνει ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δημοσιοποιώντας στοιχεία για τις επιδόσεις των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών στο επτάμηνο του 2013.

Σε σύνολο 139 εφοριών μόλις οι 15 έπιασαν ή ξεπέρασαν τους στόχους που είχε θέσει το υπουργείο Οικονομικών για το διάστημα Ιανουαρίου-Ιουλίου 2013.

Αυτό σημαίνει ότι, αν το τρίτο τρίμηνο του έτους δεν βελτιωθούν οι επιδόσεις των εφοριών που υστερούν, θα ακολουθήσουν οι δεύτερες κίτρινες κάρτες, κάτι που απλώς συνεπάγεται δεκάδες μετακινήσεις προϊσταμένων εφοριών εντός του φθινοπώρου.

Με απόφαση που έχει εκδώσει ο κ. Θεοχάρης καθορίστηκαν κριτήρια αξιολόγησης των προϊσταμένων εφοριών και ελεγκτών, τα οποία βασίζονται στην επίτευξη των στόχων που τίθενται ανά τρίμηνο για αύξηση των φορολογικών εσόδων.

Η αξιολόγηση των διευθυντών εφοριών γίνεται από τον γενικό διευθυντή φορολογικών ελέγχων, ενώ για χαμηλότερες βαθμίδες, όπως οι υποδιευθυντές ή οι τμηματάρχες, συμμετοχή στην αξιολόγηση θα έχουν και οι προϊστάμενοί τους στην ίδια υπηρεσία.