Εκπρόθεσμες θα θεωρούνται οι δηλώσεις που θα υποβληθούν μετά τις 30 Αυγούστου σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα στον ΣΚΑΪ ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κ. Χάρης Θεοχάρης.

Συγκεκριμένα, ο κ. Θεοχάρης αποσαφήνισε ότι το Taxisnet θα είναι ανοιχτό για όλους μετά τις 30 Αυγούστου, αλλά οι δηλώσεις που θα υποβληθούν και θα εκκαθαρισθούν μετά το διάστημα αυτό θα θεωρούνται εκπρόθεσμες.

Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων αποκάλυψε πως μέσα στο Σαββατοκύριακo εκκαθαρίσθηκαν επιπλέον 300 χιλιάδες φορολογικές δηλώσεις και σημείωσε ότι θα γίνει άλλη μια εκκαθάριση στο τέλος του μήνα.

Ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να εισέρχονται στο Taxisnet προκειμένου να ενημερωθούν για την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης και να μην αναμένουν το ταχυδρομείο, καθώς η πρώτη δόση λήγει στις 30 Αυγούστου.

Σημειώνεται πως σε τρεις δόσεις θα καταβάλουν το φόρο οι φορολογούμενοι που η δήλωσή τους εκκαθαρίσθηκε τον Ιούλιο και σε δύο δόσεις όσων η δήλωση εκκαθαρίσθηκε τον Αύγουστο.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης τόνισε πως εντός της εβδομάδος θα κληθούν στις εφορίες για έλεγχο -πριν την εκκαθάριση- περίπου 100 χιλιάδες φορολογούμενοι.