«Μαζικά» αρχίζουν να αποστέλλονται τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος από τη Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων, βάζοντας φωτιές στις τσέπες των φορολογούμενων.

Μέσα στις επόμενες μέρες ταχυδρομείται μία ακόμη «φουρνιά» η οποία περιλαμβάνει συνολικά 1,5 εκατ. σημειώματα εκ των οποίων τα 500.000 αφορούν τον ΦΑΠ του 2012.

Ο συνολικός φόρος που καλούνται να πληρώσουν οι προηγούμενοι ιδιοκτήτες ακινήτων φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ ή 1.000 κατά μέσο όρο.

Να σημειωθεί ότι ο ΦΑΠ του 2012 είναι μόνο η αρχή. Εκτός από τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας για το 2011 που έχει ήδη αποσταλεί και το χαράτσι της ΔΕΗ στα ακίνητα, η σειρά έπεται με τον ΦΑΠ του 2013.

Επίσης, το 2014 θα κάνει «ντεμπούτο» με τον ενιαίο φόρο και τον λογαριασμό – «τέρας» για τα ακίνητα που θα κληθούν να πληρώσουν 5,6 εκατ. ιδιοκτήτες.

Οι συνολικά 1.500.000 φορολογούμενοι που έλαβαν τα χρεωστικά εκκαθαριστικά μπορούν να πληρώσουν τους φόρους που αναγράφουν τα εκκαθαριστικά τους σημειώματα σε τρεις δόσεις, την πρώτη εκ των οποίων θα πρέπει να εξοφλήσουν μέχρι το τέλος Αυγούστου, τη δεύτερη έως το τέλος Οκτωβρίου και την τρίτη μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Οι υπόλοιποι 2.500.000 φορολογούμενοι που περιμένουν την εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης θα πληρώσουν τον φόρο σε 2 διμηνιαίες δόσεις ή ακόμα και εφάπαξ.