Πραγματοποιήθηκε σήμερα, για 16η χρονιά, η εκδήλωση απονομής «ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΕΒΕΑ 2013» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών σε επιχειρήσεις και επιχειρηματίες, που κατά το περασμένο έτος επέδειξαν αξιόλογη επιχειρηματική δραστηριότητα, παρουσία εκπροσώπων του πολιτικού κόσμου και πλήθους επιχειρηματιών. Ομιλία προς τους επιχειρηματίες απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ενώ η απονομή των βραβείων έγινε από τον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

«Σήμερα, σε μια δύσκολη περίοδο, τα Βραβεία του ΕΒΕΑ φιλοδοξούν να λειτουργήσουν ως πηγή έμπνευσης για το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και να μεταφέρουν ένα μήνυμα αισιοδοξίας προς την ελληνική κοινωνία», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ, Κωνσταντίνος Μίχαλος, κατά την εναρκτήρια ομιλία του.

Και πρόσθεσε: «Η έξοδος από την κρίση δεν σημαίνει επιστροφή στην πραγματικότητα που βιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια. Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να γυρίσουμε πίσω. Αν θέλουμε να βοηθήσουμε την πατρίδα μας, πρέπει να εστιάσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα νέο, υγιές, εξωστρεφές μοντέλο ανάπτυξης».

«Αν καταφέρουμε να αυξήσουμε τα έσοδα της χώρας, όχι μέσα από το δανεισμό, αλλά μέσα από τις εξαγωγές. Αν καταφέρουμε να αξιοποιήσουμε καλύτερα τα πλεονεκτήματα του τόπου μας, για να προσελκύσουμε νέες παραγωγικές επενδύσεις, να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι «η Πολιτεία έχει ευθύνη να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις. Και είμαστε εδώ για να τις διεκδικήσουμε. Με διάλογο, με προτάσεις, ακόμα και με συγκρούσεις.»

«Οι επιχειρήσεις που βραβεύονται σήμερα, απέδειξαν ότι μπορούν να διαπρέψουν υπηρετώντας αυτό ακριβώς το όραμα», τόνισε ο κ. Μίχαλος.

Οι επιχειρηματίες και οι επιχειρήσεις που βραβεύτηκαν είναι:

ΒΡΑΒΕΙΟ

ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

ΕΞΑΓΩΓΙΚΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ – ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣ

AEGEAN MARINE PETROLEUM

ΕΡΕΥΝΑΣ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

EMRI – ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΦΑΡΜΑΡΣΕΡΒ – ΛΙΛΛΥ

ΕΠΩΝΥΜΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

SONY HELLAS

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

VITEX – ΑΦΟΙ ΓΙΑΝΝΙΔΗ Α.Ε.

ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ

ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

ΑΥΞΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

PUBLIC

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

SINGULARLOGIC

ΝΕΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

ΜΑΡΚΟΣ ΒΕΡΕΜΗΣ UPSTREAM

ΑΝΑΠΤΥΣΣΟΜΕΝΗΣ Μ.Μ.Ε.

GOLDAIR CARGO

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

Ε.Ι. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Α.Ε.

ΑΥΤΟΔΗΜΙΟΥΡΓΗΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΦΕΙΔΑΚΗΣ