Παρατάθηκε έως τις 30 Ιουνίου 2013 η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων (Ε9) έτους 2013.

Σύμφωνα με το νόμο τα φυσικά πρόσωπα υποχρεούνται να υποβάλλουν τη δήλωση στοιχείων ακινήτων ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, με αρχή το ψηφίο 1 και ολοκλήρωση μέσα σε 11 εργάσιμες ημέρες. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης για το ψηφίο 1 ορίζεται η 15η Φεβρουαρίου του οικείου έτους.

Ομοίως, τα νομικά πρόσωπα υποχρεούνται να υποβάλλουν τη δήλωση στοιχείων ακινήτων ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, με αρχή το ψηφίο 1 και ολοκλήρωση μέσα 11 εργάσιμες ημέρες. Ως καταληκτική ημερομηνία υποβολής δήλωσης για το ψηφίο 1 ορίζεται η 15η Μαΐου του οικείου έτους.

Ωστόσο το γεγονός ότι η ηλεκτρονική εφαρμογή για την υποβολή της δήλωσης στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων έτους 2013 δεν έχει τεθεί σε παραγωγική λειτουργία οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών να παρατείνει τη προθεσμία που έληξε στις 15 Φεβρουαρίου.

Έτσι, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνη οι δηλώσεις στοιχείων ακινήτων φυσικών προσώπων έτους 2013 υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά και η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9 έτους 2013, παρατείνεται μέχρι και την 30η Ιουνίου 2013.

Σύμφωνα με την ίδια απόφαση για αποβιώσαντες μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012, δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013, εφόσον έχει δηλωθεί ο θάνατος στο μητρώο της αρμόδιας ΔΟΥ. Για νομικά πρόσωπα, για τα οποία έχει ολοκληρωθεί στην αρμόδια ΔΟΥ, διακοπή εργασιών μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2012, δεν απαιτείται υποβολή δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2013.