H Geniki Bank, μέλος του γαλλικού Ομίλου Societe Generale, ανακοίνωσε σήμερα ότι εναρμονίζεται πλήρως με τον Νόμο, με τον οποίο ενσωματώνεται στην Ελληνική Νομοθεσία η ευρωπαϊκή Οδηγία για τις υπηρεσίες πληρωμών.

Ο νόμος θεσπίζει ενιαίους κανόνες, σε όλα τα Πιστωτικά Ιδρύματα, τα οποία αναλαμβάνουν την εκτέλεση πληρωμών για λογαριασμό των πελατών τους και μεταξύ άλλων διασφαλίζει την προστασία και ασφάλεια των καταναλωτών, ορίζει συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα για την εκτέλεση πληρωμών, ενισχύοντας την ταχύτητα των συναλλαγών και καθορίζει τις ημερομηνίες αξίας (valeur) των συναλλαγών. Επίσης προβλέπει μέγιστη διαφάνεια όρων και πληροφοριών κατά την παροχή και χρήση των υπηρεσιών πληρωμών που προσφέρει η Τράπεζα.

Το νέο αυτό νομοθετικό πλαίσιο καλύπτει τις καταθέσεις και αναλήψεις από/σε λογαριασμούς πληρωμών, τα εμβάσματα, τις μεταφορές κεφαλαίων, τις άμεσες χρεώσεις και τις συναλλαγές μέσω πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.

Η Geniki Bank, έχοντας ολοκληρώσει τις απαραίτητες αλλαγές προσκαλεί όλους τους πελάτες της να προσέλθουν άμεσα στο Κατάστημα εξυπηρέτησής τους προκειμένου να υπογράψουν τη νέα Σύμβαση Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Πληρωμών, η οποία περιλαμβάνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και συμβατικούς όρους που θα διέπουν τις Υπηρεσίες Πληρωμών.