Σε εμφανή ηπιότερο τόνο από τη, μέχρι σήμερα, γνωστή σκληρή στάση της Ολλανδίας, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ρούτε, επισήμανε ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί επιπλέον οικονομική ενίσχυση προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της στο ευρώ.

Ακολουθώντας τη στάση του Βερολίνου, ο Ρούτε, σε δηλώσεις του στο Bloomberg, αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με μία πιθανή αποχώρηση της Ελλάδα από το ευρώ. «Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, θα πρέπει να πάρει θέση σχετικά με το ποια θα είναι η κατάσταση στην Ελλάδα σε δύο χρόνια, για το αν είμαστε σε καλό δρόμο και αν επιπλέον μέτρα πρέπει να ληφθούν», είπε χαρακτηριστικά.

«Πιστεύω ότι οι επενδυτές κατανοούν πως η Ελλάδα είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη υπόθεση», υπογράμμισε, επίσης. Και πρόσθεσε: «Καταλαβαίνω την Ιρλανδία και την Πορτογαλία που αναλύουν με έντονο ενδιαφέρον τις αποφάσεις για την Ελλάδα και τι μπορεί να σημαίνει για τις χώρες τους».

«Η Ολλανδία θέλει να τηρηθούν οι κανόνες, θέλουμε να τηρήσουμε τη συμφωνία και θέλουμε οι κυβερνήσεις να κάνουν ότι έχουν υποσχεθεί», τόνισε ο ολλανδός πρωθυπουργός.