Κάποια πράγματα δεν αλλάζουν ποτέ σε αυτή τη χώρα. Ούτε το μνημόνιο, ούτε η χρεοκοπία της οικονομίας φαίνεται ότι μπορούν να τα βελτιώσουν.

Επί ημέρες, από το Κέντρο Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι θα τεθεί σε λειτουργία η εφαρμογή για τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ.

Η ημέρα έναρξης παροχής της σχετικής υπηρεσίας είχε προσδιοριστεί για την προηγούμενη Τετάρτη. Μέχρι σήμερα, τίποτα.

Το ίδιο συνέβη και με το επίδομα πετρελαίου. Η περίοδος διάθεσής του έχει αρχίσει εδώ και ένα μήνα, χωρίς όμως κάποιος εκ των δικαιούχων να έχει το δικαίωμα να το αιτηθεί σχετικά.

Μας είπαν ότι έχουν κώλυμα με το θέμα της αυτόνομης θέρμανσης και με όσους δεν υποχρεούνται να υποβάλλουν φορολογική δήλωση. Και αυτό το πρόβλημα λύθηκε.

Παρ΄ όλα αυτά, φτάσαμε στο σήμερα, Δευτέρα, 12 Νοεμβρίου, και αμφότερες οι εφαρμογές παραμένουν ανενεργές. Ο λόγος;

«Περιμέναμε να ψηφιστεί ο σχετικός νόμος», δηλώνει τώρα ο γενικός γραμματέας του ΚΕΠΥΟ, Θεοχάρης Θεοχάρης. Αφού έγινε αυτό, είναι θέμα ημερών, συμπληρώνει.

Αφού είναι θέμα νόμου – και σωστά -, γιατί τόσο καιρό δεν το έλεγαν, παρά κρατούσαν όλο τον κόσμο σε αναμονή, υποσχόμενοι ότι οι εφαρμογές θα λειτουργήσουν από μέρα σε μέρα;

Καταγράφουμε ακόμα ότι ενδιάμεσα, από την Παρασκευή μέχρι και χθες το απόγευμα, το TAXIS τέθηκε εκτός λειτουργία, για να αναβαθμιστεί.

Σε κάθε περίπτωση, όποιος και αν είναι ο λόγος των συγκεκριμένων καθυστερήσεων, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο : Ακόμα και σε αυτή την -πολύ απλή- υπόθεση, οφείλουμε να λέμε την αλήθεια στους πολίτες. Αλλιώς, η εικόνα του κράτους θα παραμένει αναξιόπιστη εντός και εκτός συνόρων.

Αν ενδιαφέρει ακόμα αυτό…