Για ανακούφιση κάνει λόγο αναλυτής της HSBC σε άρθρο του στους Financial Times αναφερόμενος στο αποτέλεσμα. Όπως λέει «στην Αθήνα τα ΑΤΜ δεν θα στεγνώσουν από ρευστότητα, δεν θα υπάρξει ξαφνική επιστροφή στην δραχμή και ευτυχώς η Ελλάδα θα μπορέσει να πείσει ότι παραμένει σταθερά στους κόλπους της Ευρώπης. Το ευρώ θα ζήσει άλλη μία μέρα».

Σύμφωνα με τον Stephen King που είναι επικεφαλής οικονομικής ανάλυσης της HSBC ο κ. Σαμαράς αδιαμφισβήτητα θα προσπαθήσει να αναδιαπραγματευθεί τις υποχρεώσεις λιτότητας της Ελλάδας για μία ακόμη φορά. Μάλιστα σύμφωνα με τον αναλυτή ως προς αυτό, τα δύο κόμματα δεν διαφέρουν και πολύ από τον ΣΥΡΙΖΑ, όσο κι αν αυτό εκνευρίζει τους Ευρωπαίους.

«Έτσι πριν υψώσουμε όλοι το ποτήρι με τη ρετσίνα πανηγυρίζοντας, είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι η Ελλάδα έχει ακόμη ένα βουνό να ανέβει. Είναι αλήθεια ότι υπήρξε σημαντική βελτίωση στη δημοσιονομική θέση της χώρας κατά τον τελευταίο χρόνο, αλλά εξακολουθεί να μην υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης στις αγορές, η οικονομία έχει ήδη συρρικνωθεί κατά 16% και αναμένεται περαιτέρω πτώση, ενώ οι πιστωτές περιμένουν περισσότερες μεταρρυθμίσεις από ότι έχουν ήδη δει».