Αίσθηση και προβληματισμό προκάλεσε χθες το Bloomberg με την ενέργεια του να αναγράψει στην πλατφόρμα με τους δείκτες του τον όρο «ελληνική δραχμή» και να θέσει εντός παρενθέσεως τη σημείωση «μετά ευρώ».

Η κίνηση προκάλεσε αναστάτωση στην αγορά, καθώς έγινε σε μια περίοδο που η συζήτηση για επιστροφή της Ελλάδας στη δραχμή ολοένα και εντείνεται. Μέσα σε αυτό το κλίμα το Bloomberg αποφάσισε χθες να πραγματοποιήσει ένα τεστ στα συστήματα του για να ελέγξει την ετοιμότητα τους αναφορικά με τον δείκτη της δραχμής. Το πρακτορείο κλήθηκε να δικαιολογήσει τη στάση του και την απόφαση του.

Η απάντηση ήταν, όπως αναφέρει η Καθημερινή ότι κατά τη συνήθη πρακτική εργασιών διεξάγει ασκήσεις σχεδιασμού έκτακτης ανάγκης και συνέχισε αναφέροντας πως στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματίσει σειρά διαφορετικών σεναρίων αναφορικά με όλες του τις δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων και των υποθέσεων κρατικής χρεοκοπίας και των αλλαγών νομίσματος κάθε κράτους.

Το πρακτορείο κατέληγε ότι ως μέρος αυτής της διαδικασίας, ένα αναγνωριστικό τεστ ήταν για λίγο ορατό σε λίγους πελάτες.