Ηλεκτρονικά ραβασάκια σε 1.000.000 οφειλέτες του Δημοσίου έστειλε το υπουργείο Οικονομικών.

Με τα e-mails που έλαβαν οι φορολογούμενοι καλούνται εντός προθεσμίας, μόλις δυο ημερών και συγκεκριμένα μέχρι αύριο, να προσέλθουν στην εφορία για να υπαχθούν στη νέα ρύθμιση εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους.

Στα ηλεκτρονικά μηνύματα-ειδοποιητήρια… υπενθυμίζεται η οφειλή που έχει ο κάθε φορολογούμενος και με την κίνηση αυτή το υπουργείο Οικονομικών επιχειρεί να οδηγήσει όσο τον δυνατόν περισσότερους οφειλέτες στο ταμείο του Δημοσίου για να εξοφλήσουν σε δόσεις τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους.

Όπως αναφέρει το Έθνος, στις εφορίες βρίσκεται ήδη η εγκύκλιος με τις οδηγίες της νέας ρύθμισης και η υπουργική απόφαση με τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσουν όσοι αδυνατούν να εξοφλήσουν τις οφειλές τους έως 24 δόσεις και επιθυμούν να τις ρυθμίσουν σε περισσότερες δόσεις.

Η υποβολή της σχετικής αίτησης και των δικαιολογητικών κανονικά λήγει αύριο αλλά στο υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζονται να παρατείνουν την προθεσμία ώστε και οι υπόχρεοι να διευκολυνθούν, αλλά και το Δημόσιο να ενισχύσει τις εισπράξεις του.

Σύμφωνα με το νέο μνημόνιο, το Δημόσιο θα πρέπει φέτος να εισπράξει 2 δισ. ευρώ από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, εκ των οποίων 1 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Ιουνίου, αλλά και να βάλει στα ταμεία το 20% των νέων οφειλών που θα βεβαιωθούν εντός του 2012.