Εξουσιοδότηση στους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας για την έκδοση κανονιστικής απόφασης με την οποία συστήνεται ανώνυμη εταιρεία αποκλειστικού σκοπού με την επωνυμία «Ταμείο Στήριξης Ασφαλιστικού Συστήματος, προβλέπει το νέο Μνημόνιο, προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι δυσμενείς συνέπειες που θα έχει τη PSI στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με τις σχετικές διατάξεις η αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου ή νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου που μεταβιβάζονται στο Ταμείο αποτελεί τον αποκλειστικό σκοπό του Ταμείου, προκειμένου να στηριχθεί οικονομικά το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας.

Τα περιουσιακά στοιχεία θα προβλέπεται να μεταβιβάζονται και να περιέρχονται στο Ταμείο χωρίς αντάλλαγμα με κοινή υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με την κανονιστική απόφαση σύστασης του Ταμείου προσδιορίζεται ειδικότερα ο σκοπός του και καθορίζονται τα θέματα που αφορούν τα περιουσιακά στοιχεία που περιέρχονται σε αυτό, τα έσοδα και τη διάθεσή τους και εγκρίνεται το καταστατικό του Ταμείου.