Αποχωρεί από τις παραγωγικές εγκαταστάσεις που διατηρεί τα τελευταία 40 χρόνια στη Χίο η εταιρεία καλλυντικών, Mastic Spa.

Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας Γιώργος Σόδης εξηγεί τους λόγους που οδήγησαν την οικογένειά του να «απογαλακτιστεί» από τη Χίο όπως χαρακτηριστικά αναφέρει. Μεταξύ άλλων επισημαίνει τα δυσβάστακτα μεταφορικά κόστη, την επιβολή υψηλού ΦΠΑ, την έλλειψη χωροθέτησης Βιομηχανικής Περιοχής κ.α.

Ήταν το μοναδικό εργοστάσιο από το 1977 παραγωγής καλλυντικών σε ολόκληρο το Αιγαίο, με πλήρως εξοπλισμένο χημείο.

«Για 40 χρόνια, μπολιασμένοι κι εμείς μ’ αυτήν την ακαταλαβίστικη εμμονή του, να μην θέλει να αποχωριστεί τη Χίο, συνεχίσαμε την παραγωγική δραστηριότητα, μεγαλώσαμε, επενδύσαμε, τσουρουφλιστήκαμε από τους δέσμιους της μαστίχας και τόσες, πολλές ακόμα, ιστορίες “αγάπης και μίσους”.

Σήμερα, στα 2017, σήμερα, στα γεράματα μου, αποφάσισα να απογαλακτιστώ από τη Χίο. Ως εδώ ήταν! Παίρνω τα καλλυντικάκια μου, τα μηχανηματάκια μου, τα χεράκια μου και κινώ για άλλες πολιτείες. Όπου κι αν είναι, φτάνει να είναι μακριά από τη Χίο!»

Όπως αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό της εταιρείας στο facebook η παραγωγή μεταφέρεται στα Σπάτα. Συγκεκριμένα αναφέρεται: «Λαμβάνοντας πολλά μηνύματα σχετικά με τα προιόντα Mastic Spa, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως έπειτα απο επικοινωνία με την παραγωγική εταιρία των προιόντων, μας διαβεβαίωσαν για την μετακίνησή τους στα Σπάτα για λόγους Ανάπτυξης, Στρατηγικής και Οικονομίας.

Παρ’ολ’αυτά, θα θέλαμε να σας τονίσουμε ως υπεύθυνοι κυκλοφορίας των προιόντων, οτι σας διασφαλίζουμε πλήρως την επάρκεια και ροή τους».

gbb