Η Κομισιόν χαιρετίζει την απόφαση του Συμβουλίου να τερματίσει τη διαδικασία υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, η οποία επικυρώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «η απόφαση αυτή έρχεται σε συνέχεια της σύστασης της Επιτροπής τον περασμένο Ιούλιο, η οποία διατυπώθηκε στη βάση των σημαντικών προσπαθειών που καταβάλλει η Ελλάδα για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών της σε συνδυασμό με την πρόοδο που σημειώθηκε στην εφαρμογή του προγράμματος».

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σημειώνει ότι το έλλειμμα γενικής κυβέρνησης από 15,1% το 2009 μετατράπηκε σε πλεόνασμα 0,7% το 2016. «Αυτό είναι πολύ χαμηλότερο από το όριο του 3% που καθορίζεται στη Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης» επισημαίνει η Επιτροπή κάνοντας αναφορά και στις θετικές της προβλέψεις για το επόμενο διάστημα. «Σύμφωνα με την εαρινή οικονομική έκθεση του 2017, οι θετικές δημοσιονομικές επιδόσεις της Ελλάδας αναμένεται να είναι σταθερές, ενώ το προβλεπόμενο έλλειμμα θα παραμείνει κάτω από το 3% κατά τον χρονικό ορίζοντα των προβλέψεων. Η πρόοδος αυτή συμπληρώνει τα σημαντικά και ευρύτατα πακέτα διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που ενέκρινε η Ελλάδα ως μέρος των δεσμεύσεών της στο πλαίσιο του ελληνικού προγράμματος στήριξης και τα οποία εφαρμόζονται τώρα», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής.