Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξης Χαρίτσης με παρέμβαση του σήμερα σε εκπομπή στην εκπομπή «Αντίμετρα» τοποθετήθηκε για το ζήτημα που αφορά το αν η κυβέρνηση είναι φιλικά προσκείμενη στις επενδύσεις στη χώρα μας.

Ο κ. Χαρίτσης ξεκαθάρισε πως «έχουμε πει ότι θέλουμε επενδύσεις, αλλά με βάση τους κανόνες και το Σύνταγμα της χώρας». Ενώ συμπλήρωσε πως «η χώρα χρειάζεται επενδύσεις, αλλά η σκοπιμότητά τους πρέπει να εξετάζεται τόσο  ως προς το κατά πόσον δημιουργούν πλούτο για την Ελλάδα, όσο και ως προς το κατά πόσον δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας».

Ο αναπληρωτής υπουργός, ο οποίος μετέχει στην υπουργική task force υπό τον πρωθυπουργό για την επίλυση προβλημάτων που «φρενάρουν» μεγάλα επενδυτικά σχέδια τόνισε για την την eldorado πως «το υπουργείο είχε προγραμματίσει τις άδειες», ενώ εξέφρασε την απορία του για τη χρονική στιγμή που η εταιρία εξέδωσε την ανακοίνωση για αναστολή των εργασιών της.

Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα τα προηγούμενα χρόνια της κρίσης πέρασε μεγάλη κρίση αποεπένδυσης ενώ τόνισε ότι «σήμερα χρειάζεται ένα επενδυτικό κύμα αλλά με συγκεκριμένους κανόνες».

Σημείωσε ωστόσο ότι στο πρώτο επτάμηνο του 2017, η αύξηση των άμεσων ξένων επενδύσεων είναι μακράν μεγαλύτερη από όλα τα μνημονιακά χρόνια.

Τέλος ο κ. Χαρίτσης στην παρέμβαση του ανέφερε πως σύντομα θα πάει στη Βουλή νομοσχέδιο που θα απλοποιεί τις διαδικασίες αδειών για λειτουργία επιχειρήσεων. Δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην τρίτη αξιολόγηση σχολιάζοντας πως «η κυβέρνηση είναι ρεαλιστικά αισιόδοξη ότι το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τον Αύγουστο του 2018 και η χώρα θα προχωρήσει χωρίς την αυστηρή επιτροπεία».