«Η αξιωματική αντιπολίτευση δυσφόρησε στην ανάγνωση των τροπολογιών και των ρυθμίσεων που δίνουν ανάσες στην κοινωνία», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών για την αποχώρηση της ΝΔ από την Ολομέλεια της Βουλής.

Το υπουργείο Οικονομικών διερωτάται, μεταξύ άλλων, αν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι αντίθετη «με την άμεση επιστροφή φόρου έως 10.000 ευρώ που δίνει ανάσα στις επιχειρήσεις» ή με «την συμπερίληψη της Κω στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ ως το 2018».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών:

Σύμφωνα με την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων  της Βουλής η σημερινή μέρα της διαδικασίας προβλέφθηκε για την συζήτηση των τροπολογιών επί του Σ/Ν του υπουργείου Οικονομικών «Προσαρμογή της Ελληνικής Νομοθεσίας στις διατάξεις της Οδηγίας (ΕΕ) 2016/881 και άλλες διατάξεις».
Προφανές είναι ότι η αξιωματική αντιπολίτευση γνώριζε την παραπάνω απόφαση. Εξ ίσου προφανές είναι ότι δυσφόρησε στην ανάγνωση των τροπολογιών και των ρυθμίσεων  που δίνουν οικονομικές και κοινωνικές ανάσες στην κοινωνία.

  • Διαφωνούν με την άμεση επιστροφή φόρου έως 10.000 ευρώ που δίνει ανάσα στις επιχειρήσεις;
  • Είναι αντίθετοι με την συμπερίληψη της Κω στην απαλλαγή του ΕΝΦΙΑ  ως το 2018;
  • Δεν θέλουν την παραχώρηση του ακινήτου του νοσοκομείου Κάτω Πατησίων, το οποίο οδήγησαν σε κλείσιμο ώστε να λειτουργήσει δομή πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για μία τόσο πυκνοκατοικημένη περιοχή;