Στην «Αθηναϊκή Ριβιέρα» εντοπίζεται το 80% της ζήτησης για την απόκτηση κατοικίας στις παράκτιες περιοχές της Αττικής. Οι περιοχές που περιλαμβάνονται στην ακτογραμμή που εκτείνεται από τα νότια προάστια μέχρι το Σούνιο, γράφει η εφημερίδα «Καθημερινή», απολαμβάνουν το μεγαλύτερο μερίδιο της ζήτησης, ενώ υψηλό είναι και το αγοραστικό ενδιαφέρον σε Λούτσα και Ραφήνα.

Παράλληλα, αναφέρει το ρεπορτάζ, οι τιμές στις εν λόγω περιοχές εμφανίζονται σταθεροποιημένες τον τελευταίο χρόνο, καθώς έχει ενισχυθεί σημαντικά το αγοραστικό ενδιαφέρον, τόσο από εγχώριους όσο και από ξένους (κυρίως εκτός Ε.Ε.) αγοραστές, οι οποίοι αναζητούν ακίνητα κοντά στη θάλασσα, με στόχο την εκμετάλλευσή τους.

Σύμφωνα με φορείς της αγοράς ακινήτων, μια κατηγορία αγοραστών αφορά εκείνους που προέρχονται από χώρες εκτός της Ε.Ε. και αναζητούν ακίνητα αξίας τουλάχιστον 250.000 ευρώ προκειμένου να αιτηθούν άδεια παραμονής για τους ίδιους και τα συγγενικά τους πρόσωπα.

Tα στοιχεία του spitogatos.gr δείχνουν ότι στην Βουλιαγμένη η μέση τιμή πώλησης φθάνει τα 4.672 ευρώ το τετραγωνικό, ενώ στην Γλυφάδα 3.583 ευρώ το τετραγωνικό και στο Κάτω Ελληνικό τα 4.283 ευρώ το τετραγωνικό. Πιο οικονομικά είναι τα σπίτια σε Άλιμο και Παλαιό Φάληρο με τις μέσε τιμές ανά τετραγωνικό να διαμορφώνονται στα 2.641 και 2.445 ευρώ αντίστοιχα.

Όσο απομακρυνόμαστε από την Αθήνα οι τιμές υποχωρούν. Στην Βάρη η μέση τιμή πώλησης φθάνει τα 2.884 ευρώ το τετραγωνικό και στην Βάρκιζα τα 2.293 ευρώ το τετραγωνικό. Στην Σαρωνίδα η μέση τιμή φθάνει τα 2.580 ευρώ το τετραγωνικό και στο Λαγονήσι τα 2.236 ευρώ. Από την άλλη στο Σούνιο η μέση τιμή πώληση φθάνει τα 3.298 ευρώ το τετραγωνικό.