Διάλογο στο Ευρωκοινοβούλιο για την Πολιτική Συνοχής με τον επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη, είχε η επίτροπος Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρέτσου. Όπως σημείωσε «η Ελλάδα δεν φαίνεται να διατρέχει κίνδυνο να χάσει χρήματα από την προγραμματική περίοδο 2014-2020. Οι πρώτες αλλαγές είχαν πολύ σημαντικό και θετικό αντίκτυπο στην Ελλάδα».

«Ήταν πραγματικά μεγάλη χαρά για μένα να περάσουμε από κοινού με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, τις αξιολογήσεις», είπε η κ. Κρέτσου και πρόσθεσε ότι υπάρχουν πολλά μέτρα για τον κοινωνικό τομέα, για τον τομέα της Υγείας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Ευρωπαία επίτροπος αναγνώρισε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις μέσα στην ΕΕ, συμπλήρωσε όμως ότι «είναι πολύ σημαντικό να έχουμε τουλάχιστον ένα Σενάριο εντός του οποίου παραμένει η Πολιτική Συνοχής».

«Συμμερίζομαι απολύτως τις ανησυχίες σας. Θα ήθελα να εκφράσω την ικανοποίησή μου που το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με προσωπική σας υποστήριξη, ψήφισε για την αλλαγή του κανονισμού για την Ελλάδα, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα να βοηθηθεί η Ελλάδα με οικονομική ανάπτυξη και ρευστότητα. Δύο δισεκατομμύρια εξοικονομήσαμε από τον προϋπολογισμό, πράγμα δύσκολο σε τέτοιες εποχές» είπε η Ευρωπαία Επίτροπος απευθυνόμενη στον Έλληνα ευρωβουλευτή.

Καταλήγοντας η κ. Κρέτσου αναγνώρισε την ανάγκη αύξησης της εθνικής συμμετοχής, στην οποία είχε αναφερθεί προηγουμένως ο κ. Παπαδημούλης.

«Δεν έχουμε πολλά χρήματα -και λόγω του Brexit- αλλά από την άλλη και τα κράτη μέλη πρέπει να συζητήσουν μεταξύ τους και να βρουν κάποιες απαντήσεις. Γιατί δεν μπορούμε να λέμε ότι έχουμε φιλοδοξίες και αλληλεγγύη, αν δεν υπάρχουν χρήματα», επισήμανε.