«Για πολύ θετικές επιδόσεις που καταγράφονται από την ΕΛΣΤΑΤ και την ΕΡΓΑΝΗ στα ποσοστά αξιοποίησης του εργατικού δυναμικού στην Ελλάδα τους τελευταίους μήνες» έκανε λόγο η Υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

«Μόνο για τον μήνα Ιούνιο το ισοζύγιο κλείνει θετικά κατά 40.599 νέες θέσεις εργασίας, που είναι η καλύτερη επίδοση για μήνα Ιούνιο από το 2001» τόνισε σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι «σύμφωνα τόσο με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, όσο και με τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗΣ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2017 (Ιανουάριος – Ιούνιος) δημιουργήθηκαν περί τις 300.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, μειώνοντας τα ποσοστά ανεργίας στο 21,7%. Συνολικά το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται στα επίπεδα των αρχών του 2012, έχει δημιουργηθεί μια σταθερή δυναμική για την αποκλιμάκωση της ανεργίας».

Ακόμη η Υπουργός Εργασίας επεσήμανε ότι «θα πρέπει να επικεντρωθούμε σε στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι σε πανηγυρισμούς, μιας και η ανεργία στην Ελλάδα υπερβαίνει κατά πολύ ακόμα τον Ευρωπαϊκό μέσο όρο».