Για τη διαφωνία που έχει προκύψει με τα 37 στρέμματα στο Ελληνικό που χαρακτηρίστηκαν δασική έκταση αλλά και για την επένδυση των 200 εκατομμυρίων ευρώ στο εμπορικό κέντρο «The Mall Athens» μίλησε ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM, ο κ. Αθανασίου σχολίασε πως η Lamda έχει ήδη επενδύσει 500 εκατομμύρια ευρώ στα χρόνια της κρίσης στην Ελλάδα και ασφαλώς είναι έτοιμη να προχωρήσει στην επένδυση, σημειώνοντας χαρακτηριστικά πως υπάρχουν πάρα πολλοί επενδυτές που έχουν δείξει ενδιαφέρον, εκτός από τους «μεγάλους», την πολιτεία του Άμπου Ντάμπι και την κινεζική Fosun.

Αναφορικά με τα επίμαχα 37 στρέμματα, που χαρακτηρίστηκαν δασικά μετά τον διαγωνισμό, όπως ο ίδιος τονίζει, ξεκαθαρίζει πως είναι το πιο καίριο σημείο της επένδυσης καθώς εκεί προγραμματίζεται η κατασκευή ολοκληρωμένου θέρετρου με καζίνο, χώρους συνεδριακούς και ψυχαγωγικούς και ξενοδοχείο, που αναμένεται να προσελκύσει ένα εκατομμύριο τουρίστες.

«Είναι το σημείο που τινάζει τα πράγματα στον αέρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αθανασίου και σε ερώτηση αν η διαφωνία αυτή θέτει σε κίνδυνο την επένδυση απάντησε: «Είναι ένα καίριο σημείο, μπορεί να δημιουργήσει πλείστα προβλήματα». «Δεν μπορούμε συνεχώς να αλλάζουμε τα γκολ ποστ, τότε χάνεται η αξιοπιστία. Ο χαρακτηρισμός των 37 στρεμμάτων ως δασικών έγινε μετά τον διαγωνισμό και αφού το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους είχε αποφανθεί πως το σημείο δεν είναι δασικό» πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά τα οφέλη που θα προκύψουν από το έργο, ο κ. Αθανασίου μίλησε για 10 με 15.000 θέσεις εργασίας από την πρώτη μέρα που θα αρχίσει η κατασκευή ενώ το θέρετρο θα καλύπτει, όταν ολοκληρωθεί, 8.000 θέσεις εργασίας. Όπως είπε, όταν ολοκληρωθεί η πρώτη φάση του έργου θα καλύπτει 50.000 με 60.000 θέσεις εργασίας.

Αναφορικά με την επένδυση της Lamda στο The Mall, ο κ. Αθανασίου σημείωσε πως αναλύοντας τα στοιχεία φαίνεται πως η Ελλάδα έχει μικρότερο αριθμό εμπορικών κέντρων, κυρίως ποιοτικών, στην Ευρώπη ενώ η επισκεψιμότητα στα τρία εμπορικά κέντρα στα οποία δραστηριοποιείται η εταιρεία φτάνει τα 25 εκατομμύρια. Πιστεύουμε στην επιτυχία τους αλλά και θέλαμε με έργα και όχι μόνο λόγια να αποδείξουμε πως επενδύουμε στην ελληνική αφορά.

Οι αντίρροπες δυνάμεις στην Ελλάδα είναι από τη μία οι ελκυστικές τιμές κι από την άλλη η αβεβαιότητα, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως η Lamda βλέπει τη μακροπρόθεσμη προοπτική. Όσο για την ανάμειξη και ξένων επενδυτών, ο κ. Αθανασίου αναφέρθηκε στους συνεργάτες της Lamda επισημαίνοντας τα ζητήματα της αξιοπιστίας αλλά και της νοοτροπίας εξωστρέφειας που τη διακρίνει.